Полярен мъх - Зелени стени за вашия интериорен дизайн – 3Dea Design Studio
КОНТАКТ ☎️ 0889 427 840 📬 SALES@3DEA.BG

FORESTin - Полярен мъх - информация

 

Можете да се възползвате от нашите услуги:

Зелени стениЛога от скандинавски мъх и Други продукти

FORESTin Ви представя естествен полярен мъх като интериорно решение с природен произход.

В света на естествените декорации този материал се налага все повече като алтернатива на традиционната вътрешна растителност. Скандинавският мъх се използва във вътрешната архитектура и дизайн, успешно се интегрира в различен тип помещения – офиси, обществени пространства като галерии, чакални, приемни, СПА центрове, салони за почивка и отдих, а също и в частни домове, бани,и др. Устойчивостта на растението и минималните разходи за поддръжка го правят много добро дизайнерско, финансово и атрактивно решение за стилна декорация.

FORESTin работи с материала и в контекста на изработка на мебели и други функционални принадлежности за интериора. Уникалната структура на всеки стрък и запазеният естествен обем позволяват мъхът да създава неповторим по устройство и плътност „килим” независимо къде е поставен. 

Уникалността на растението започва още с неговия цвят – в природата мъхът естествено расте обагрен в бяло. Това го прави изключително благодатен за вторична промяна на цвета. Може да видите богатата ни палитра от наситени цветове, като всеки е постигнат чрез използването на естествени безвредни багрила, а процесът се извършва изцяло на ръка. Използвана е финландска технология от най-високо ниво.

Какво представлява скандинавският мъх?

Скандинавският мъх е растение с типично местообитание северните райони на планетата и полярния кръг. Той не подлежи на култивиране. Пораства между 5 и 7мм на година, като брането му е част от поддръжката на естествените гори, което позволява да се освободи място за поникване на нови дървета. Мъхът е отличен природен индикатор за чистотата на въздуха

Процесът по бране, съхранение и обработка на растението се извършва изцяло на ръка.

Всеки стрък е уникален по структура и обем. Колбестият строеж на всяко разклонение прави възможно мъхът да абсорбира голямо количество влага от въздуха. На това се дължи приласкаващата мекота на растението. Специалната технология на обработка позволява това свойство да се запази и след балсамирането му.

Интериорният скандинавски мъх е обработено истинско растение, с което може да се изграждат  стени, тавани, детайли с различна форма, мебелни компоненти, лога, осветителни тела, картини. Изработката на всеки един от тези продукти е процес, който нашите специалисти извършват изцяло на ръка. Всеки стрък се поставя отделно, за да се постигне възможно най-добра плътност на продукта.

Със своята характерна мекота и възхитителна структура скандинавският мъх оставя усещане за комфорт и връзка с природата във всяко пространство, в което е поставен. 

Какви са предимствата на полярния мъх в интериора?

Дълги години хората са използвали природните мъхове по много начини – гориво, топлинна изолация, килими и дори легла.

Освен безспорни естетически качества той притежава и множество функционални:

  • Мъхът е отличен звукоизолиращ материал. До два пъти по-успешно улавя шума в сравнение с други материали със същия обем и дебелина, които имат същото предназначение
  • Не привлича насекоми и други вредни организми, не е среда за развитие на мухъл, което го прави възможен декоративен материал за пространства с висока влажност
  • Поради обработката си растението не произвежда алергени
  • Извлича замърсяването от въздуха и има антистатичен ефект
  • Улавя светлинните отблясъци.
  • Той е ефективен пожароустойчив материал, който забавя запалването на повърхността, върху която е монтиран.
  • Чудесно средство за запазване температурата на помещението, в което е поставен
  • Напълно биоразградим

Как да поддържаме полярния мъх свеж?

 След поставянето си мъхът не се нуждае от допълнителна поддръжка, може внимателно да бъде почистван с четка за прах.

Мекотата му зависи от влажността на пространството. При влажност на въздуха около и над 50% (каквато е и комфортната влажност за човека), мъхът е изключително мек и устойчив на допир. Ако влажността се понижи мъхът се свива и става по-сух и чуплив. Когато влажността на пространството се възстанови той отново омеква. Този процес може да се повтори многократно и стига мъхът да не бъде докосват в сухия си момент това по никакъв начин няма да промени качествата му.

Разгледайте нашите реализирани проекти:

Реализирани проекти - Полярен мъх 3Dea 

  

 

 

Go to top